kaiutintekniikan 
Suunnittelupalvelut

Projektiesimerkki:

Poe ja AES67 vahvistin

Moderneissa julkisten tilojen AV-järjestelmissä yleistyy tekniikat, joiden avulla äänentoiston aktiivikaiuttimet vastaanottavat sekä tarvitsemansa äänisignaalin että käyttöjännitteen digitaalisessa muodossa, CAT-tietoliikennekaapelissa. Tämänkaltaisia äänentoistoratkaisuja kutsutaan PoE kaiutinjärjestelmiksi.

Vuoden 2023 aikana kehitimme omaan käyttöön prototyypin vahvistinmoduulista, joka parantaa PoE kaiutinjärjestelmien hyötysuhdetta ja mahdollistaa halutun julkisen tilan alueen kattamisen pienemmällä määrällä PoE kaiuttimia. Seuraavana askeleena kehitämme tätä innovaatiota lisää sekä valmistelemme sen tuotteistamista.

Tätä hanketta rahoitettiin Euroopan Unionin EURA 2021  hankerahastosta. Lue lisää osoitteesta EURA 2021 .

 

 

AES67 vahvistin
Co-Funded by EU

Projektiesimerkki: Woodnotes Loudwhisper

Woodnotes on suomalainen designyritys, jonka tekstiilitaiteilija Ritva Puotila ja hänen poikansa Mikko Puotila perustivat vuonna 1987.

Projekti:

Woodnotes Loudwhisper seinäkaiutin osaksi akustiikkapaneelisarjaa

Toteutusvuosi:

2015

Lisätietoa:

https://www.woodnotes.fi/

Woodnotes alkoi käyttää paperinarua käyttötekstiileissä modernilla tavalla ensimmäisenä yrityksenä maailmassa. Woodnotes-kokoelma, joka on kasvanut vuosien kuluessa paperinarumatoista kokonaisvaltaiseksi konseptiksi, laajentuu vuosittain uusilla, käytännöllisillä ja kekseliäillä tuotteilla.

Woodnotes Whisper on Tapio Anttilan suunnittelema, ympäristöystävällinen akustinen seinäpaneeli.

Kehitimme Woodnotesille Loudwhisper seinäkaiuttimen, jossa kaiuttimet ovat saumaton osa sisustusta hienosta äänentoistosta tinkimättä. 

Loudwhisper kotelo 3D malli
Woodnotes Loudwhisper
Woodnotes Loudwhisper
Woodnotes Whisper

kaiutintuotteen suunnitteluprosessi

Äänen tuominen osaksi valmistettavaa tuotetta ja liiketoimintaa sen ympärillä vaatii laajaa osaamista audiosuunnittelun, valmistustekniikan sekä liiketoiminnan saralta.

Ollaanpa hetki rehellisiä. Hyvän Hifi-hyllykaiuttimen suunnittelu ei ole vaikeaa ja hyviä rakennus-sarjoja on paljon. Emme tarjoa tätä palvelua. Mutta äänen integroiminen osaksi kalustetta tai muuta tuotetta, sen valmistaminen ja jakelukanavat vaativat huolellista suunnittelua, aikaa, asiantuntemusta sekä kokemusta.

Mikäli haluat kehittää esimerkiksi soivia kalustetuotteita, olethan yhteydessä!

Mittauspäivä Talvikankaan Koululla
Petri toiveikkaana

Suunnittelu ja mittaus

Käytössämme ovat hyvälaatuiset mittamenetelmät suunnittelun avuksi sekä hyvää osaamista laadukkaan sekä kustannustehokkaan kaiutinäänen tekemisestä.

Mekaniikkasuunnittelu

Mallinnamme kotelorakenteet 3D mekaniikka-ohjelmistoilla ja teemme proto-kotelot tilanteesta riippuen joko CNC työstäen tai 3D tulostaen.

Valmistaminen

Meillä on kokemusta piensarjavalmistamisesta useista projekteista. Verkostojemme kautta piirilevytkin onnistuvat. Tarvittaessa voimme toimia sopimusvalmistajana.

Myynti ja jakelukanavat

Oikean jakelukanavan merkitystä ei kannata vähätellä. Haastamme sinua tässäkin asiassa mielellämme!

Kaiuttimen CNC osia
Ainakin se soi hyvin

Projektiesimerkki:

ARTOME

Artome Oy, kehittää kalustetuotteita joissa kuva ja ääni häivytetään osaksi tyylikästä kalustetta. Näin saadaan tyyliä ja helppokäyttöisyyttä tuotua opetusympäristön tai kokoustilan kokonaisuuteen. Artomen tuotteita käyttävät muunmuassa lukuiset koulut sekä kauniista sisustuksesta nauttivat suomalaiset äänen harrastajat.

Artomelle tärkeä tekijä on ollut kaiutinelementtien täydellinen piilottaminen kalusteeseen, täysin huomaamattomaksi. Sonolux on toiminut Artomen kaiutinsuunnittelun partnerina jo usean vuoden ajan, lukuisissa projekteissa.

 

Muita asiakkaitamme

Alla muutama asiakkaamme, jotka ovat hyödyntäneet osaamistamme soivien tuotteiden suunnittelussa, kehittämisessä tai muotoilussa.

TP Asennus ja Huolto Oy
Jutel Oy
iProtoxi Oy